onsdag, januari 20, 2016

Lund bör inte åka till fastighetsmässan Mipim i Cannes

(reservation i kommunstyrelsen 2015-12-02, snygg layoutad version här)  

De senaste tio åren har Lunds kommun skickat en delegation till fastighetsmässan Mipim i Cannes. Vänsterpartiet menar att Lunds kommun bör avstå denna resa och istället använda pengarna till att utveckla och förbättra kommunens arbete inom andra delar av stadsplaneringsområdet.  

Lunds kommuns resa till fastighetsmässan Mipim i Cannes beräknas kosta 300 000 kronor 2016. Det är en halvering från tidigare år, vilket ju är ett steg i rätt riktning. Vänsterpartiet menar dock att vi istället borde använda pengarna för att utveckla och göra Lund bättre, till exempel på miljöarbetet inom stadsplaneringen så att vi får en mer miljövänlig stad och förbättrar våra möjligheter att nå kommunens miljö- och klimatmål.

Resan till fastighetsmässan Mipim i Cannes anses vara viktigt för att kommunen ska synas bland fastighets- och byggbolag. Resan är kostsam, syftet är ännu oklart och utvärderingarna kortfattade. Vänsterpartiet menar att kommunen istället för att åka till Cannes bör ha kontakt med relevanta fastighets- och byggbolag på hemmaplan eller genom billigare och mer lokala konferenser.

Vi välkomnar att även Liberalerna och FörnyaLund nu instämmer i förslaget att kommunen ska avstå deltagandet på Mipim i Cannes och hoppas på fler diskussioner om hur vi minskar kostnaderna för mässor och mingel framöver!