måndag, juni 30, 2014

Almedalen, dag 2, måndag

- Lärarförbundet: "Slaget om skolan - var står konflikten". Lärarförbundet lyfte lärarnas vardag och bristen på lärare. Här bjöds det på frukost.
- Novus/Reformklubben: "Vem tar vem i svensk politik" med bland andra Maria Wetterstrand och Per Schlingmann. Wetterstrand var väldigt nöjd med att (s) idag ser (mp) som en naturlig samarbetspartner.
- Mittuniversitetet: "Hur påverkar den regionala mediaskuggan demokratin?" Väldigt intrssant seminarium med TV4, SVT och Sveriges radio om risken med att riksmedier försvinner från norra Sverige.

Snabb lunch hos Malmö stad om Malmö som filmcentrum 

- Equmenia-kyrkan: "Hur mycket tro tål politiken", med bland andra Stefan Attefall (kd). Han imponerar ofta, nu med att lyfta att svenskarna har dåliga kunskaper om religion men att det blir bättre tack vare invandringen.
- Expressens valstuga: "Debatt: 'Är hovjournalistiken för hovsam?'" Republikanska och rojalistiska föreningarna debatterade med Johan T Lindwall (som imponerade) och professor Margareta Leijonhufvud (som var lite galen) om rapporteringen och granskningen av hovet.
- DN/Ipsos: "Kunskapsseminarium inför riksdagsvalet: Opinionsanalys och senaste forskningen om väljarbeteende". Mycket siffror, grafer och spekulationer om regeringsbildningen 
- Nordiska ministerrådet: "Nordenkorrespondenter kommenterar svenska valrörelsen - hur ser den ut för en utomstående betraktare " Tre journalister (en dansk, en finsk och en norsk) gav perspektiv. Deras länder är intresserade av framgångarna för både Fi och SD. Här bjöds det på alkohol.

Göran Hägglunds (kd) tal. Det var många ordvitsar.

- ABFs och Asylstafettens fest. Otroligt mycket gläde, gemenskap och solidaritet. Här bjöds det såklart inte på alkohol.