lördag, september 28, 2013

Lördagsmys på kommun-tjohejsan i Dalby

Det var en fin höstig lördagsförmiddag när kommunen anordnade en ... ja... uppvisningsdag av sina verksamheter i Dalby. Under några år har det pågått ett projekt kallat "Fokus Dalby", med syfte att sätta lite fokus på tätorterna utanför Lund (Dalby, Sandby, Veberöd, Genarp och småbyarna Revingeby och Torna Hällestad). Som avslutning på projektets Dalby-fas, innan Veberöd hamnar i fokus istället, visade alla kommunens förvaltningar upp sig för Dalbyborna, inklusive sopbil, brandbil, skateförening och invigning av renoverad parkpaviljong! Helmysigt!

Vi politiker som sitter i styrgruppen för tätorterna-utanför-staden-projektet deltog också i politiker-speed-dejting. Tanken var att vi under två halvtimmespass skulle vara tillgängliga för små pratstunder med intresserade medborgare. Det var inga dröser som ställde sig i kö, men jag fick några pratstunder om äldreomsorg och friskolor, skateanläggning (både för och emot), vinster i välfärden och hur man minskar biltrafiken. Dessutom kom det fram en person som funderade på att bli medlem i partiet och vid ett tillfälle fick jag en intressant pratstund om hur man gör för att påverka och engagera sig. 

Den största behållningen var nog ändå att få gå runt och prata med alla förvaltningar. Oftast träffar vi som sitter i kommunstyrelsen mest kommunala chefer, men nu fanns det tillfälle att prata med kommunanställda som jobbar närmare verksamheten. Lördagsmys med folket i soliga Dalby rekommenderas! 

Nyrenoverad parkpaviljong (även kallad "Holken") 

Utställningsskärm om Dalby centrum, något som självklart engagerar folket i Dalby.