lördag, mars 21, 2009

Eva-Britt Svensson i Lund



Jag har varit lite dålig på att blogga på sistone, för mycket att göra, för lite tid. Som vanligt, men värre. Rensade mobilen på bilder i förmiddags och hittade några från Eva-Britt Svenssons besök på 8 mars. Hon höll först tal på demonstrationen, och pratade sedan EU med oss på partilokalen. Det är val snart, 7 juni. Det ska bli otroligt kul och intressant, inte bara för att det är roligt och peppande att driva valrörelse, dela flygblad, organisera och träffa folk, utan också för att det ska bli intressant att se EU-frågorna på den svenska politiska dagordningen. Det är för sällan det händer. Vänsterpartiet är det enda riktigt EU-kritiska partiet i Sverige nuförtiden, något som vi måste prata mycket om i valrörelsen. Vår grupp i EU-parlamentet, GUE-NGL, är den enda där parlamentarikerna tillåts rösta precis som de vill, även om de ger varandra röstningsförslag.
















För två år sedan var jag med på VSFs Brysselresa. EU-parlamentarikerna får bjuda in grupper (som får betalt för att traska runt i parlamentet två dagar!), och förutom att se parlamentet och gå den officiella guidningen, träffade vi företrädare för de andra partier i GUE-NGL-gruppen, där det holländska socialistpartiet var och är det mest intressanta. Dessutom är Bryssel en mycket trevlig stad. Förhoppningsvis blir det en resa nästa vår, när våra nya parlamentariker är installerade.

Jag måste erkänna att jag är otroligt dåligt insatt i våra frågor inför EU-parlamentsvalet. Har kommit så långt att jag har skrivit ut valplattformen och studiematerialet, så nu är det bara att plugga!