torsdag, augusti 28, 2008

Augusti-KF, del 5 - mest tjat

En gång om året reviderar vi Mark- och bostadsförsörjningsprogrammet. Det är ett viktigt program, eftersom det pekar ut vilka områden vi kan/ska bygga på i framtiden och ungefär vad vi ska bygga. Det blir alltid mycket diskussion, även om detaljerna slås fast i kommande detaljplaner. I denna revidering har det inte tillkommit något viktigt alls. Det är EXAKT samma diskussioner som förra gången vi diskuterade MBP:n. Vi i vänsterpartiet för således fram samma synpunkter som förra gången, att stryka den nya motorvägsavfarten vid Råby. Vi kommer att fortsätta protestera mot denna fram tills dess att de har börjat gräva. Det pratas kolonilotter, eller om det är odlingslotter - debattörerna är lite oeniga om vad det är egentligen de pratar om, och vad som ska hända med dessa och när.


Det har faktiskt utvecklat sig till ett riktigt tråkigt möte. Fp-Oskar till vänster om mig tror att det handlar om att vi är mitt i mandatperioden, och att diskussionerna ska få lite mer substans när vi närmar oss valet. Förhoppningsvis.



Tills dess fortsätter de eviga diskussionerna om att vi behöver fler bostäder och att borgarna bygger färre bostäder än vad vi gjorde, vilket borgarna protesterar emot och skyller på att det var vi som tog detaljplanerna. En sådan debatt kan pågå i 20 minuter. Och det är bara gubbar i talarstolen. Kanske borde man gå upp och hålla en brandtal om kolonilotter.