torsdag, april 24, 2008

KF 24 april, del 3: Papegoj-politik

Nu diskuterar vi kommunens styrdokument. Det är program som vi har antagit i kommunfullmäktige som på olika sätt styr kommunens verksamhet. Vi har program för kultur, bostadsbyggande, park- och naturvård m.m. En del av dessa måste man ha enligt kommunallagen, andra har vi valt att ha för att vi tycker att det är viktigt. Det är lite som kommunens partiprogram - vad vi tycker och vad vi vill göra.

Varje gång vi diskuterar en fråga som rör program så har borgarna bara ett enda argument: "Vi har för många program." Detta upprepas ofta - programmen är i sig inte dåliga eller inaktuella, utan bara kvatitativt för många. Antal går före innehåll, ett typiskt dåligt sätt att bedriva verksamhet. Jag är trött på borgarnas papegoj-politik. Nästa gång jag hör en borgare säga "Vi har X antal program, enligt lagen behöver vi X antal, vi har X antal för många", så vill jag skrika högt. Detta var för övrigt det enda argumentet när borgarna i februari valde att inte anta det ungdomspolitiska programmet (jag är fortfarande arg över det).

(Det-där-rasistiska-partiet-som-inte-är-värt-att-nämnas-vid-namn har också bara ett budskap, att ta bort mångfaldsplanen. Den är enligt en företrädare "ett förståndsmässigt sammanbrott").