lördag, februari 09, 2008

Stoppa borgarna!

Idag har vänsterpartiet Lund haft årsmöte. Det var, som vanligt, en trevlig tillställning, om än lite lång... Efter lunchpausen var vi tvungna att ajournera oss en timme för att springa och hämta flygblad för att bemöta den nasistiska demonstration som vi råkade upptäcka när den marscherade genom stan. Vänsterpartiet tar "24-timmars-regeln" på allvar, och bemöter rasistisk och nasistisk propaganda inom ett dygn. Idag lyckades vi alldeles utmärkt med detta! No pasarán!

Marta omvaldes till ordförande, Daniel höll ett mycket bra hälsningsanförande från VSF och diskussionerna om verksamhetsplanen blev mycket bra. Jag lämnade min plats i styrelsen efter tre år. Det här året ska jag ägna mig åt Vänsterns studentförbunds styrelse istället. Undrar hur det skulle vara att ha ett år utan styrelseuppdrag helt och hållet... Mycket skumt förmodligen.


Uttalande från vänsterpartiet Lunds årsmöte 2008-02-09

Stoppa borgarna!

Lund drabbas nu fullt ut av konsekvenserna av den borgerliga politiken. Inom skola och förskola har hittills 40 miljoner kronor skurits ner, och ytterligare kraftiga sparbeting är att vänta 2008 och 2009. Inom vård och omsorg är privatisering och utförsäljning orden för dagen, samtidigt som resurserna inte räcker till för att täcka behoven. För de hemlösa räcker inte platserna ens i tillfälliga boenden till, samtidigt som kommunen plockar bort bänkar och genomför upprensningsaktioner mot de tält och skjul som utgjort de hemlösas tillflyktsort.

Nu har invånarna i kommunen också på allvar börjat reagera mot den förda politiken. De ser att detta inte är vad borgarna sa att de skulle göra innan valet 2006. Visserligen utlovades då sänkningar av kommunalskatten, något som de lyckas genomföra, åtminstone till hälften. Men samtidigt lät borgarna påskina att skattesänkningarna inte skulle påverka kvaliteten i verksamheten. Alla kan nu se att detta var en lögn.

Den borgerliga politiken är inget annat än en katastrof för Lund. Skolan, förskolan, vården och omsorgen måste värnas. Vi uppmanar kommunens invånare att protestera mot nedskärningar, försämringar och privatiseringar. För Lunds skull – stoppa borgarna!