onsdag, augusti 29, 2007

Höga hus - bra eller dåligt?

Denna fråga kommer att diskuteras på höstens första KF imorgon. Ett fastighetsbolag vill bygga ett 19 våningar högt hus på industriområdet Ideon. Vad tycker ni om 19 våningars-hus - bra eller dåligt? Dagen idag kommer därför att ägnas åt att läsa handlingar. Den blåa boken ska få en rejäl genomläsning, jag har ju fortfarande sommarlov och en massa tid!
19 våningars-huset ska byggas rakt över vägen från det företag där mina föräldrar arbetar. Detta företag har därför fått yttra sig, och fick efter det ett mycket underhållande svar från tekniska förvaltningen:
"Företag X har inte några betydande synpunkter på själva byggnationen. Däremot måste trafiksituationen på och omkring Scheelevägen och Getingevägen med anslutningar grundligt studeras och förbättras pga tidvis långa köer och blockeringar för ex. vis räddningstjänsten.
Kommentar från tekniska förvaltningen
Trafikproblemen har kommenterats ovan. Vad som kan vara intressant för enskilda företag inom området är den beteendepåverkan som företaget kan medverka till bland sina anställda, t ex använda kollektivtrafik istället för bil eller utnyttja cykel både som transportmedel och som ett inslag i företagshälsovården"
Ett svar helt i min smak! Det kan tilläggas att föräldrarna mina pendlar med bil, även om de på senare tid har insett att det där med tåg kanske inte är så dumt då och då...

Den blå boken med KF-handlingarna och detaljplan för kvarteret Syret (19-våningars-huset)