fredag, juni 15, 2007

Kommunfullmäktige, del 9, fredag 12.00

Tekniska nämnden
Jag har precis varit uppe i talarstolen och föredragit vänsterpartiets yrkanden på Tekniska nämndens budget. Se det här. Vi lägger tio miljoner extra, samtidigt som vi sparar in pengar på den nya motorvägsavfarten vid Tetra Pak.

Park- och gatuunderhåll
Lunds gator är dåligt underhållna. För att vårt vägkapital inte ska förstöras krävs att vi satsar mer på detta. 2,5 miljoner ligger i vår budget. Om vi inte tar hand om gatorna kommer det att bli grusstigar av dem. Det kanske är bra, då blir det färre bilar och kanske fler cyklister och gående!

Trafiksäkerhetsarbete
Under en tid har det funnits ett trafiksäkerhetsprojekt i Lund är polisen informerar lärare och föräldrar om trafiksäkerhet för att de sedan ska föra det vidare till barnen. Det behöver 350 000 kronor.

Trädplantering
Många sjuka almar har varit tvungna att huggas ner i kommunen. Därför vill vi plantera fler träd, och vi vill att kommunen betalar det - inte privata sponsorer! Och det ska vara träd, inte mesiga buskar. En miljon extra till det.

Ingen ny motorvägsavfart
En ny motorvägsavfart är onödig! Det ger fler bilar och kommer att behöva betalas tillbaka av våra barn och barnbarn. Vi vill ta bort dessa investeringspengar och kommer att fortsätta att protestera till dess att spaden är satt i jorden (och ännu längre). Totalt 25 miljoner på tre år.

TA TIAN TILLBAKA!
Och så det allra viktigaste: sänk bussbiljett-priset till tio kronor år 2008, tillbaka till 2003 års nivå. Jag har skrivit om det tidigare flera gånger. 6,5 miljoner kostar det. Jämför det med motorvägen, bara de första kostnaderna innan man ens har börjat bygga!

För övrigt har vissa folkpartister svårt att stava till ordet "finansiering". Det blev ett "n" för mycket på overheaden. Det gick nog lite snabbt där. Språktest på dem.