tisdag, maj 29, 2007

Återställ skatten!

Nu har vi i vänsterpartiet lagt vårt budgetförslag för 2008. Budgeten kommer att beslutas i mitten av juni, på det mytomspunna tvådagarsmötet. Vårt viktigaste krav är att återställa skatten till 2006 års nivå, alltså återta den skattesänkning som borgarna har genomfört (25 öre). Detta är vi ensamma om. Socialdemokraterna vill inte återställa skatten, och vad miljöpartiet vill vet vi inte riktigt än.

Återställandet av skatten ger oss 45 miljoner att spendera på skolan, äldreomsorgen och miljöarbete, bland annat. Det är välbehövliga 45 miljoner, eftersom välfärden i Lund det senaste året har tvingats till nedskärningar för att tjäna in skattesänkningen. Istället fortsätter borgarna med att sänka skatten ytterligare 15 öre.

Det finns många intressanta saker i vårt budgetförslag som jag lovar att jag återkommer till!

För övrigt stod mamma för årets bästa politiska kommentar (hittills), efter att ha lyssnat på Ekots lördagsintervju med Svenskt Näringslivs nya ordförande tillika chipsdrottning Signhild Arnegård Hansen. Mamma gillade inte henne (tack och lov!) och deklarerade att Svenska Lantchips aldrig mer kommer in i vårt hem! Go Mamma!